23 & 24 september 2023 in Namur Expo

PharmaFiesta

Een evenement dat u niet mag missen

PharmaForum logo

PharmaFiesta

Zaterdag 23 september | 19u | Namur Expo

Dit jaar gaat het welbekende PharmaFiesta event een partnership aan met Pharma Forum en zal het onderdeel uitmaken van de beurs
De oorsprong van het PharmaFiesta-evenement? Er zit natuurlijk een verhaal achter “PharmaFiesta”… Apothekers hebben het veel te druk. Dat is normaal, zou je kunnen zeggen: er wordt altijd meer van ons gevraagd. Ik geloof oprecht dat we een heel mooie toekomst hebben, maar alleen voor apothekers die evolueren, apothekers die zichzelf opnieuw uitvinden, apothekers die oog hebben voor de behoeften van hun patiënten. Hoe kunnen we de apotheker weer laten glimlachen? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat ze even de deur achter hen sluiten en andere apothekers ontmoeten? Kortom, hoe kunnen ze hun toekomst in eigen handen nemen, want alleen zij hebben de oplossing? Op een dag, tijdens een biertje aan het einde van een adviesraad, kwamen twee collega’s, Christophe RONLEZ en Pascal MARTIN, met een idee op de proppen: waarom geen feest creëren DOOR apothekers, VOOR apothekers? PharmaFiesta was geboren! Nu enkel beginnen bij het begin. Financiële risico’s nemen. Veel telefoontjes plegen. De feiten verzamelen. Je vingers kruisen. De 1e editie van PharmaFiesta was een feit, op 18 mei 2019! Wij zijn apothekers, geen organisatoren van evenementen, dus we wilden een avond die ons imago weerspiegelt…
Laurent Staquet Apotheker en organisator van PharmaFiesta
PHA22 - PharmaFiesta
De naam? De gekozen naam is bewust provocerend… Het is moeilijk om het ludieke doel van dit evenement te verbergen, maar hoe trek je het publiek aan? Als apotheker zelf weet ik dat net dit feestelijke aspect mij uit mijn apotheek kan halen. Ik wilde echter ook een erkende wetenschappelijke opleiding aan het feest koppelen en stelde daarom voor om in de namiddag een geaccrediteerde inhoud toe te voegen: dat wers dus PharmaFiesta, een uniek moment waarop plezier, interessanten kennismakingen en opleidingen tot één wordens samengevoegd.
Het concept? Een aangenaam moment creëren voor de aanwezigen alsook zichtbaarheid voor onze partners. Gezelligheid: Het is een alomvattende avond. Iedereen voelt zich vrij, zowel apothekers als afgevaardigden. Het is een avond zonder vaste zitplaatsen. Het doel is net dat alle aanwezigen zich door elkaar bewegen en dat er nieuwe ontmoetingen tot stand komen. Ik hou van het idee dat een apotheker een afgevaardigde kan aanspreken en hem kan vragen waarom hij niet/niet meer bezocht wordt ? PharmaFiesta is bedoeld voor alle apothekers: je hoeft niet uitgenodigd te worden. Neem uw toekomst in eigen handen en reserveer uw ticket! Het geeft u de kans om u bij te scholen, om van gedachten uit te wisselen, om collega’s en partners te ontmoeten met wie u zakelijke relaties kunt aanknopen/herstellen. Hoe kleiner uw apotheek, hoe meer een springplank deze avond voor u is! Het staat ook open voor teams, want een gelukkig team is een succesvolle apotheek. Ik moedig alle apothekers aan om hun team uit te nodigen. Ook dit jaar zijn we blij dat we samenwerken met de Union Francophone des Assistant(e)s Pharmaceutico-Techniques. Visbiliteit voor de partners: we beschikken over reuzenschermen aan weerszijden van ons concertpodium waarop de partners hun logo’s en andere kleine boodschappen kunnen aanbrengen tijdens het concert van Mister Cover, een toonaangevende Franstalige coverband.
Vandaag? Vandaag is PharmaFiesta is al aan haar 5de editie toe! Na een meer dan succesvolle 4de editie in de hallen van Namur Expo zijn we er trots op om onze samenwerking met grote namen als de APB, de AUP, de SSPF, PharmaSphère, de OPHACO, de AVIQ, de PPLW, easyFairs en vooral Pharma Forum te kunnen herhalen. De volgende editie zal plaatsvinden in het weekend van 23 en 24 september 2023, nog steeds op Namur Expo. Het is meer dan een beurs, het is een weekend waar ontmoetingen met alle spelers in de wereld van de farmacie centraal staan! U zult niet alleen uw afgevaardigden ontmoeten op hun stand, u kunt ook de ontwikkelingen van ons beroep ontdekken dankzij de Apotheek van de toekomst van de APB, u kan een opleiding volgen dankzij de SSFP en u kan zicheven ontspannen en uw collega’s ontmoeten tijdens PharmaFiesta. Ons concept spreekt zowel apothekers als partners aan. Voor deze 5e editie verwachten we zo’n 700 deelnemers! Tot ziens op 23 september in Namur Expo voor de Pharma avond van het jaar!
PHA22 - PharmaFiesta
Contact
Wenst u meer informatie te ontvangen over PharmaFiesta ?

Onze partners